Eveniment. Expoziție dedicată actriței Elvira Godeanu, la Târgu Jiu

Expoziția „Elvira Godeanu – un destin închinat teatrului” aduce în fața târgujienilor și nu numai, un personaj feminin adulat în epocă, dar care a stârnit și nenumărate intrigi. „Elvira este femeia cea mai simplă, cea mai grațioasă, cea mai cordială de pe lume – scria în 1946, ziarul „Rampa”. I s-au pus și se pun în seamă aventuri senzaționale – ea, care știe tot ce se spune despre persoana ei – râde cu râsul ei fraged, cu o observațiune spirituală, fiindcă posedă un dar al humorului adorabil – atât de firesc și de românesc…”, dezvăluia Alexandru Kirițescu, în articolul „Elvira Godeanu – artistă și femeie”.

Organizația Femeilor Antreprenor – OFA UGIR Gorj împreună cu Asociația culturală Tătărescu au organizat duminică, 11 iunie 2023, la Shopping City Târgu Jiu, Expoziția „Elvira Godeanu – un destin închinat teatrului”, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea teatrului care poartă numele celebrei actrițe născută la Târgu Jiu. Prezentul tumultos al existenței Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” se aseamănă într-o oarecare măsură cu trecutul personajului expoziției oferită de Organizația Femeilor Antreprenor – OFA UGIR Gorj și Asociația culturală Tătărescu.

Organizatorii mulțumesc partenerului din cadrul proiectului, Shopping City Târgu Jiu, pentru susținerea evenimentului dedicat celebrării actriței Elvira Godeanu.

Extrem de frumoasă, actrița născută la Târgu Jiu a stârnit pasiuni, dar și multe bârfe în epocă. Viața sa a fost demnă de scenariul unui film. Era adulată și controversată în egală măsură, dar cu un talent incontestabil. Ziarele vremii relatau pe primele pagini despre turneele naționale ale Elvirei Godeanu, despre plecările din țară și sosirile la București, despre succesele de pe scenele din străinătate și rolurile memorabile jucate de aceasta. Elvira Godeanu rămâne și astăzi, în memoria posterității, Marea doamnă a teatrului românesc.

Lasă un comentariu