Ziua Națională a Veteranilor de Război

Asociația culturală „Tătărescu” alături de Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” și Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” cer public instituțiilor statului să acorde Veteranilor de Război, titlul onorific de „Tezaur Uman Viu”!

Astăzi, 29 aprilie 2021, sărbătorim Ziua Națională a Veteranilor de Război. Gândurile noastre se îndreaptă către cei puțini pe care prea rar ne aducem aminte să-i prețuim cu adevărat. Dincolo de festivism, de parade și discursuri, am credința că veteranii de război, trebuie să fie adevăratele modele ale unei societăți care astăzi nu își mai găsește reperele. Dar cine să-i asculte, cine să-i privească în ochi și să le mulțumească!?
Și știți ce nu pot eu să înțeleg? Cum i-ar putea prețui pe VETERANII și EROII noștri cei care nu cred că identitatea națională trebuie păstrată la nivel de minister și s-au descotorosit de ea, imediat cum au avut acest prilej!?

Câți dintre ULTIMII NOȘTRI VETERANI DE RĂZBOI a fost declarat TEZAUR UMAN VIU? Dacă nu aveți niciun răspuns, atunci veți înțelege cât de puțin ne prețuim istoria!

Foto: Istoricul Andrei Popete Pătrașcu, alături de Generalul-locotenent aviator Ion Dobran, Veteran de Război, unul dintre Așii aviației de vânătoare române în timpul celui de al Doilea Război Mondial!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s