Gheorghe Tătărescu: „Prin noi înșine, pentru români și țara românească!”

„Prin noi înșine, pentru români și țara românească! În împlinirea acestei misiuni, să ne strângem rândurile, să ne pregătim să luptăm și ca întotdeauna să învingem.”

„Nu am revendicat niciodată și nu revendic titluri de glorie sau de eroism, nu-mi recunosc niciun merit deosebit dar am conștiința că în diferite situații mi-am făcut în întregime datoria și poate mai mult decât atât.”

„Nu m-am întors aici pentru un scaun de deputat! Am fost trimis în parlamentul țării de 6 ori, una după alta. Puteam și acum să candidez oriunde. Dar țara se găsește azi la o răspântie hotărâtoare, iar județul Gorj se zbate în cele mai grele dificultăți, pe care le-a cunoscut vreodată… De aceea, toată puterea mea de muncă, toată autoritatea mea, toate putințele mele, de realizare politică vor fi închinate Gorjului.”

„Când județul acesta căruia îi datorez ființa mea și căruia îi voi închina cu recunoștință toate gândurile și toate puterile mele de înfăptuire, când județul acesta mi-a reînnoit încredereasa m-am legătuit să vin regulat în mijlocul dumneavoastră, pentru a da socoteală de mandatul pe care mi l-ați încredințat și pentru a vă lămuri, în același timp, toate problemele care stau în fața Parlamentului.”

Gheorghe Tătărescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s