Expoziția de fotografie documentară și de arhivă „Ștefan Georgescu Gorjan, constructorul Coloanei fără Sfârșit”, la Târgu Jiu

Expoziție de fotografie documentară și de arhivă în Parcul Coloanei fără Sfârșit, la Târgu Jiu, cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu.

Asociația culturală Tătărescu, Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” și OFA UGIR Gorj vă invită să participați la evenimentul ce va avea loc în Parcul Coloanei fără Sfârșit, joi, 27 octombrie 2022, începând cu orele 11:00. Expoziția de fotografie documentară și de arhivă „Ștefan Georgescu Gorjan, constructorul Coloanei fără Sfârșit” este un omagiu adus lui Constantin Brâncuși, cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la inagurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” și un semn de adânca prețuire pentru Stefan Georgescu Gorjan, constructorul Coloanei fără Sfârșit.

Expoziția de fotografie documentară și de arhivă cuprinde 21 de fotografii ce fac parte din Arhiva Familiei Gorjan și surprinde în principal momente din timpul ridicării Coloanei fără Sfârșit, din anii 1937-1938!

Proiectul este realizat cu sprijinul doamnei Sorana Georgescu Gorjan, personalitate marcantă în cercetarea operei brâncușiene, dar și fiica inginerului Ștefan Georgescu-Gorjan, cel care a făcut posibilă punerea în operă a Coloanei fără Sfârșit la Târgu Jiu.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s