Gheorghe Tătărescu – personalitate politică marcantă în Istoria Modernă a României

(…) Astăzi, când valurile istoriei și existenței noastre pământești ne poartă pe alte coordonate de viață, este bine totuși să ne prețuim înaintașii și personalitățile de seamă ale neamului, pe panoplia cu merite deosebite regăsindu-l, fără niciun fel de îndoială, și pe ilustrul nostru gorjean – Gheorghe Tătărescu, alături de frumoasa și minunata sa familie. Cel puțin pentru oamenii din Gorj pentru care au făcut atât de multe fapte bune, avem cu toții obligația și, în primul rând, cei care conduc destinele acestui județ, la fel instituțiile de învățământ și cultură ș.a.m.d, de a purta de-a-pururi în spirit și în conștiință o asemenea personalitate emblematică a neamului românesc.

În memoria și spre cinstirea meritelor sale, sunt unități școlare din Gorj care-i poartă numele cu mândrie, totul din inițiativa și hotărârea colectivelor de elevi și cadre didactice. În același timp nu înțelegem reticența celor care încă nu fac hotărât pasul spre reabilitarea completă a acestui remarcabil om politic, căzând în postura celor cu prejudecăți, în funcție de cum bat vânturile acestor vremuri neghioabe.

Și am încheia pentru luare aminte, vizând autoritățile locale, oare, pentru întreaga sa viață și de activitate politică cu înalte demnități în structuri instituționale ale statului român, Gheorghe Tătărescu nu merită, oare, măcar un loc simbolic pe aleea personalităților din Târgu- Jiu, alături de celelalte celebrități de seamă ale Gorjului nostru, istoric și pitoresc? Răspunsul, cu siguranță, este Da, și mai mult decât atât…”

prof. Vasile Irod, Gheorghe Tătărescu – personalitate politică marcantă în Istoria Modernă a României, în „Gorjeanul”, din 11 aprilie 2018.

– AcT.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s