Generalul-Maior (rtr.) Radu Theodoru împlinește astăzi 98 de ani!

Generalul-Maior (rtr.) Radu Theodoru, veteran, Președinte de onoare al partenerilor noștri din cadrul Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, ne oferă, la cei 98 de ani, împliniți astăzi, 17 ianuarie 2022, o lecție de istorie pe care cei mai mulți dintre români nu par capabili să o înțeleagă. O analiză pertinentă a ceea ce se întâmplă astăzi cu România și românii, cu identitatea națională și viitorul unei țări care a abdicat de la valorile sale culturale și istorice, în favoarea modelelor occidentale prost înțelese și aplicate. „Țara asta Românească trebuie păstrată de noi, românii, cei autentic români, cei care avem rădăcini, cei care am fost la Mărășești, cei care am fost la Oituz, cei care am fost peste tot în istoria noastră și ne-am vărsat sângele! Părinții, bunicii, toți cei care sunt îngropați în brazda asta sfântă! Uniți-vă, lăsați orgoliile, lăsați tot ce vă desparte, avem un moment istoric: ori trăim și răzbim, ori pierim (…) Nu generația mea poate să mai facă ceva! Pe voi cade rușinea istoriei dacă pierdeți țara!

General-Maior (rtr.) Radu Theodoru este astăzi un veritabil tezaur viu. S-a născut la 17 ianuarie 1924, la Ineu, în județul Arad. Este un ofițer român cu o bogată carieră literară, cu numeroase premii și autor a nu mai putin de 80 de cărți. Este considerat unul dintre cei mai de seama scriitori postbelici din literatura română, îndeosebi în sfera romanului istoric, cu influențe din zona militară. Și-a dedicat cariera apărării țării, iar mai apoi păstrării vii a memoriei camarazilor de arme, a eroilor știuți sau nestiuți care de-a lungul istoriei prin faptă au fost mai presus de jurământul depus.

– AcT.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s