La mulți ani, Vlad Ciobanu!

La ceas aniversar, Asociația culturală Tătărescu urează sculptorului Vlad Ciobanu, viață lungă, multă inspirație și putere de muncă!

Sculptorul Vlad Ciobanu a terminat Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” în 1981, fiind membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. A primit Premiul Concursului pentru Desen si Sculptură Amici del Pomero, Milano, Italia; Premiul Constantin Brâncuși pentru Sculptură; Premiul Salonului Național de Artă, Reșița, Caraș-Severin; Premiul Uniunii Artiștilor Plastici pentru Artă Ambientală; Medalia de aur Dantesca, Ravenna, Italia; Premiul Uniunii Artiștilor Plastici pentru Sculptură ș.a. A participat cu lucrări în expoziții personale și de grup în: România, Bulgaria, Olanda, Ungaria, Serbia, Italia, Spania, Austria, Germania și Franța.

Este coordonator și curator al Simpozionului Internațional de Sculptură „Atelierele Brâncuși” de la Târgu Jiu, edițiile 2005, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. A scris numeroase articole, comunicări și eseuri despre Brâncuși în Academica, Brâncuși, Viața Românească, România Literară, Confesiuni. Este vicepreședinte al Consiliului Științific al Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”.

În acest an, cu ocazia Colocviilor Brâncuși, 145 de ani de la nașterea marelui sculptor, Vlad Ciobanu a primit, la Târgu Jiu, Premiul „Restitutio. Brâncuși” al Asociației cultural-istorice Pleniceanu, premiu oferit anual celor care prin activitatea lor contribuie la popularizarea operelor și personalității sculptorului gorjean.

La mulți ani, Vlad Ciobanu!

Marinela Strîmbulescu,

Președinte Asociația culturală Tătărescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s